floating-leaf
floating-leaf

Mindent a mellekről

A nők számára elsőbbséget és ajándékot jelentenek, a férfiak számára a figyelem középpontjában állnak. Ezért nagyon kell vigyázni rájuk. Különböző méretűek és formájúak. Ha véletlenül még mindig nem tudná, miről beszélünk, a mellekről van szó. A legtöbb nő pont olyat akar, amilyen nincs nekik. Ilyen vagy olyan, soha nem a test hétköznapi részei.

A mell anatómiája

Az mellanatómia esetében egy kisebb latin tanfolyamot is végzünk. A mell valójában egy mirigy, és kifejezetten a bőr verejtékmirigyeiből származik. A második és a hetedik borda között, valamint az elülső hónaljvonal és a szegycsont között helyezkednek el. Más szóval, a mellnek a nagy mellizomban (musculus pectoralis masor) és részben az elülső fűrészizomban (musculus serratus anterior) van a helye. A mellkas fala és a mell alsó széle között található bőrvonalat mell alatti áthajlásnak (sulcus inframammalis) nevezzük. Sinus mammarum a mellek közötti üreg neve.

A mell közepén található az úgynevezett bimbóudvar (areola mammae), középpontja pedig a mellbimbó (papilla mammae). Ezek erősen pigmentáltak, ellentétben a bőr többi részével. A bimbóudvar felszínén apró dudorok találhatók, melyek felületén kezdetleges emlőmirigyek (gladulae areolares) találhatók. Rajtuk kívül izzadság- és faggyúmirigyek is vannak. Sugárirányban elrendezett simaizomsejteket tartalmaz. A mellbimbó is tartalmazza ezeket a sejteket, de ezek spirálisan vannak elrendezve.

A mell anatómiája

A női mellek az emlőmirigyekből állnak, az emlőmirigy 15-20 különálló kötőszöveti mirigyből és bizonyos mennyiségű zsírból áll. Az emlőkivezető nyílások vagy tejcsatornák az emlőmirigyek kivezető nyílásai, amelyek a mellbimbóhoz vezetnek. Az emlőmirigyek több lebenyből (lobuli mammae) állnak, amelyek mirigyes alveolusokból állnak. Ezekben az alveolusokban tej termelődik a szoptatás alatt. A tejcsatornák rendszere összeköti a mirigy lebenyének alveolusait, melynek köszönhetően a tejnek lehetősége van a kis tejcsatornákba (ductus lactiferus) befolyni, amelyek a fő tejcsatornába nyílnak.

Kitágul, mielőtt a mellbimbót eredményezné, és ezt a megnagyobbodást sinus lactiferi-nek nevezik. Szoptatás alatt tejtartályként szolgál. A tejcsatornák védik az epidermális hámot a betegségektől és a gyulladásoktól. Magát az emlőmirigyet zsírszövet veszi körül, ami befolyásolja a mell méretét és alakját. Az életkor és a hormonális hatások is befolyásolják, mint például a serdülőkor, menopauza, terhesség, szoptatás, stb.

A mellek típusai és alakjai

Ezeket a női fegyvereket biztosan nem vehetjük egy kalap alá. Azt már tudjuk, hogy mi befolyásolja méretüket és alakjukat. Gyakran előfordul, hogy rossz melltartót vesz, ami nem passzol. A megfelelő választás nagyon fontos a kényelem szempontjából, és számos tényezőtől függ, például a mellek alakjától. A San Francisco-i Third Love ezért készített illusztrációkat, és még hét különböző mellformát is elnevezett.

 • Round – ha a mellei felül és alul egyenletesen teltek, akkor Ön a gömbölyű mellű boldogabbak közé tartozik. Az anyatermészet szinte tökéletes munkát végzett el Önnek, és nincs szüksége kitöltött és strukturált melltartókra. Csak egy merevítő nélküli melltartóra van szüksége.

gömbölyű mellek

 • East West – ha a mellbimbói elfelé mutatnak, akkor ebbe a csoportba tartozik. Az ideális melltartó az Ön számára egy póló típusú melltartó, amely segít sima sziluett kialakításában és optikailag befelé húzza őket.

mellek bal és jobb oldalt

 • Side set – a két előző egyfajta kombinációja. Szintén hajlamosak a testtől elfelé mutatni. Azonban nem csak a mellbimbók mutatnak elfelé, hanem a mellek is, főként teltebbek, mint az előző típus. Az ilyen típusú nők számára a legjobb a Plunge nevű melltartók, amelyek kiemelik a dekoltázst és összenyomják a melleket.

a felek között

 • Tear drop – ahogy a „könnyek” elnevezés is sugallja, a mellek felül keskenyebbek, alul nagyobbak. Megőrzik ugyanazt a szimmetriát, és tulajdonosaik könnyen vásárolhatnak. Bármilyen típusú melltartó megfelel nekik.

könnycsepp alakú mellek

 • Slender – ezek a mellek hosszabbak, mint szélesebbek. Felül vékonyabbak, alul teltebbek, és ez a megnyúlt formájukkal együtt “karcsúba” teszi őket. A push up melltartó vizuálisan megnöveli őket, és megadja nekik a hiányzó hangulatot.

kis mellek

 • Asymetric – Meglepődhet, de a legtöbb nő mellei aszimmetrikusak, ezért egyik nagyobb, mint a másik. Ez az eltérés azonban nem nagy és szignifikáns, így nem kell azonnal korrekciókra gondolni. Ha Ön is azok közé tartozik, akiknél megvan ez a valószínűleg nagyon jól látható különbség, akkor ezt egy párnázott melltartóval is meg tudja oldani, ahol kiválasztja az egyiket, vagy visel egy kivehető felét.

asszimetrikus mellek

 • Bell shape – hasonlóak a karcsúhoz (Slender), de a különbség a nagyobb térfogatban van. Felül kisebbek, alul terjedelmesebbek. Ha ebben a típusban találja magad, kerülje a Balconette nevű melltartókat. A mellei könnyen “kivillanhatnak” belőle.

harang alakú mellek

Problémák a kis mellekkel

Bár sok férfi szereti a kis melleket, és néha hasznos is, sok problémát és kínos helyzetet is hoz. Könnyítsük meg egy kicsit az olvasást, és nézzünk meg néhányat.

 • Elkérik a személyiét – sokan azt hiszik, hogy az ilyen “fejletlen” nők még túl fiatalok. Ezért gyakran előfordul velük idősebb korban, hogy a bárban személyi igazolványt kérnek tőlük.
 • Nehéz vásárlás – gyakran előfordulnak problémák a vásárlás során. Nem minden póló passzol. És mi van a fürdőruha vásárlásával? Általában külön kell megvásárolni a felsőt és az alsót.
 • Fűzőt szeretne hordani? Ez kizárt, mit tenne bele? 🙂
 • Akkor is kellemetlenül érezheti magát, ha a kezét a feje fölé emeli. A melltartónak nincs akadálya, így kicsúszhatnak.
 • Egy különösen kínos pillanat az, amikor rájön, hogy még néhány férfinak is nagyobb a melle, mint Önnek.
 • Pánt nélküli felsők? Arra ne is gondoljon, melltartóra sincs szüksége. 🙂

Mellnagyobbítás

Sok nő nem elégedett a méretével. Akár partnerük kedvéért, akár saját akaratukból, utólag keresik a módját, hogy megnagyobbítsák melleiket. Ma azonban több lehetőség is létezik, és ezek választása több tényezőtől is függ. Nézzünk tehát néhány mellnagyobbítási lehetőséget.

Augmentáció – nagyítás szilikonokkal

Az implantátummal történő mellnagyobbítás ma már nem egy nőnél gyakori esztétikai műtét. A szilikon implantátumokat az 1960-as évek óta használják mellnagyobbításra. Az 1980-as évek végén azonban kialakultak az érdesített (texturált) felületű implantátumok, a 90-es években pedig az első csepp alakú anatómiai implantátumok, amelyek alakjukban jobban hasonlítanak a természetesekhez. Folyamatosan növekszik azon nők száma, akik ezt az eljárást keresik. Több mint kétmillió nő döntött így, és ezek a műtétek az egyik leggyakoribbak a plasztikai sebészet területén.

mellműtét

Milyen problémákat old meg?

 • Jelentős különbség a mellméretben
 • Elégedetlenség a mell alakjával
 • Elégedetlenség a mell méretével
 • Elégedetlenség a mell térfogatával
 • Az alak és a feszesség változása szoptatás után
 • Az alak és feszesség változása fogyás után

Kinek alkalmas az augmentáció?

A mell méretéhez és térfogatához való igazítás a mai széles körben elterjedt alkalmazása ellenére még mindig nagyon progresszív. Azoknak a nőknek, akik ezt az eljárást fontolgatják, őszintén mérlegelniük kell a műtéttel kapcsolatos összes kockázatot, és először próbáljanak ki alternatív módszereket, például tablettát. Csak akkor folytassa ezt az eljárást, ha elhatározott. Ez az eljárás igazán jó testi épséget kíván, és nem kerüli el a műtét előtti konzultációkat, vizsgálatokat.

Műtét

Az ilyen műtét kizárólag érzéstelenítésben, ill. altatás alatt végezhető el. A mellimplantátum plasztikai műtét körülbelül két órát vesz igénybe. A műtétet követően egy napos kórházi ápolás javasolt, de ezt orvos határozza meg. A beteg általában antibiotikumot szed a műtét előtt és után is. Ennek oka az idegen test szervezetbe kerülése, ami azt jelenti, hogy bizonyos fertőzések elleni intézkedésekre van szükség. Az antibiotikumok használatának időtartama a sebésztől függ.

Maga a műtét eltérő, a sebész javaslata szerint, de a páciens anatómiája is. A bemetszést leggyakrabban azon a helyen végzik, ahol a mell találkozik a mellkassal. Egyéb lehetőségek a hónalj alatt vagy a bimbóudvar mellbimbói között. Egy ilyen vágás körülbelül három-négy centiméter méretű. A hegnek a lehető legkevésbé feltűnőnek kell lennie, ezért fontos, hogy ezt a munkát igazán pontosan végezze el.

Az implantátumoknak megfelelő méretűnek kell lenniük ahhoz, hogy a mellszövet teljesen befedje őket. Ellenkező esetben az eredmény meglehetősen természetellenes lesz. A seb lezárására különféle varratokat használnak, de leggyakrabban intradermális vagy egyszeri varratok, amelyeket a műtét után 7-10 nappal távolítanak el. Ezt követően a páciens 4-8 hétig speciális elasztikus melltartót visel. Logikusan csak a hátán szabad aludnia, és körülbelül egy hónapig kerülnie kell a sportot.

Műtét után

A jelentős mellkasi nyomás gyakori érzés a műtét után, ezért a betegek a műtét után öt napig fájdalomcsillapítót szednek. Az első héten a fekvő pozíció ajánlott. A műtét után 10-14 nappal könnyebb műveletek és tevékenységek végezhetők el. Két hónap elteltével a nehezebb munkák is megengedettek, mint a teheremelés, a sportolás vagy az edzés.

Vigyázat a komplikációkkal

Számos lehetséges komplikáció kapcsolódik ehhez a nem könnyű eljáráshoz. A leggyakoribbak a seb és az implantátum körüli gyógyulásával vagy fertőzésével járó komplikációk. Vérzés is előfordulhat. Maga a műtét előtt ezért számos vizsgálatot végeznek el. Átmeneti probléma az idegfeszültség következtében fellépő kéz- és alkarfájdalom is.

Autoaugmentáció

Ha már tudjuk, mi a helyzet az implantátummal történő mellnagyobbítással, beleértve a művelettel járó kockázatokat is, nézzünk meg egy másik módszert. Természetesebb és természeti erőforrásokat felhasználó módszer, így nem terheli annyira a szervezetet. Ez pedig a mellnagyobbítás őssejtekkel ill. zsírszövettel. Így sok probléma és kockázat megszűnik. A szervezet minden segítség nélkül megkapja az anyagot. Ez a módszer azonban még nagyon fiatal, úgymond, és sok orvos ellenzi ezt az eljárást. Itt is számos olyan probléma merül fel, amelyek az eredményt veszélyeztethetik. Függetlenül attól, hogy fennáll-e a gyulladás veszélye, az emlőmirigyek károsodása vagy a zsír felszívódása a környezetbe.

Hogyan működik?

A módszer nagy előnye, hogy műtét után a heg nem marad meg. Az eljárás helyi érzéstelenítésben is zajlik, körülbelül négy-hat órán keresztül. A zsírszövetet az őssejtekkel együtt a páciens hasából, combjából vagy csípőjéből veszik. Ezt követően injekciós tű segítségével beültetik a mellbe. A beavatkozás után már csak egy kis szúrás van hátra, amit könnyen lefednek mesterséges öltéssel, és néhány napon belül magától megnő. A beteg két nap után elhagyhatja a klinikát.

Másnap már lehet dolgozni

Annak ellenére, hogy a beavatkozást követő két-három napon belül ajánlott pihenni, lehetséges, hogy a páciens a beavatkozást követő napon munkába álljon. A tünetek néhány napon belül eltűnnek, és minimálisak. Alvás közben azonban ügyelni kell a testhelyzetre.

Az autoaugmentáció előnyei

 • Rövid vagy nincs lábadozás, rekonvaleszcencia
 • A mellek természetes kinézete
 • Gyengéd eljárás látható hegek nélkül
 • Nincsenek implantátumok vagy egyéb idegen testek

Mellnagyobbító eszközök

A speciális készülékek nagy hír azoknak a nőknek, akik nagyobb és feszesebb mellre vágynak. Ennek a módszernek az előnye elsősorban az otthoni kényelem lehetősége. Egy kezelés körülbelül 30 percig tart, a bőr alatti ínszalagra vákuum- és nyomásfázist alkalmazva. Ennek köszönhetően serkenti a nyirokáramlást és a véráramlást, de támogatja az enzimek aktivitását és az anyagcserét is a szöveti sejtekben. A zsírsejtek megnyúlnak, falaik pedig átmenetibbek több oxigénért. Ez gyorsabb zsírégetést eredményez.

Mellnagyobbító tabletták

De mi a még egyszerűbb módja a mellnagyobbításnak? Hogyan szépüljünk implantátumok, műtétek és egyéb eljárások nélkül? Annyira egyszerű és még mindig olyan hatékony. A megoldás a mellnagyobbító tabletták. Már két héttel a tabletták bevétele után észrevehető a változás. A puha és feszes bőr az elsődleges öröm. Gyakori hiba, amiért a nők azt hiszik, hogy ez a módszer nem működik, a helytelen táplálkozás. A szervezetnek szüksége van bizonyos tápértékekre az átalakuláshoz és fejlődéshez. Vigyen be ezért az étrendjébe gabonaféléket, gyümölcsöket és zöldségeket, fehérjéket. Hasonló az edzéssel, ezért ne feledkezzünk meg a pihenésről sem. A megfelelő alvás nagyon fontos. A rendszeresség és sem kivétel. Ez egy táplálékkiegészítő, ezért ne lustálkodjon az első eredményeknél.

Miért nőnek meg a mellek?

A szervezet már a serdülőkor alatt is termeli az ösztrogén hormonokat. Ezek hasznosak az emlőmirigy fejlődésében, és mint már tudjuk, hatással vannak a mellek méretére és alakjára. A fitoösztrogének természetes helyettesítői ennek a hormonnak, és így serkentik a szervezetet a mell növekedésére. A vegyszerektől és tartósítószerektől mentes tabletták, mint például a BreastEXTRA+ ideális megoldást jelentenek, amely tisztán természetes anyagokat tartalmaz.

Mik ezek a természetes összetevők?

 • Saw palmetto – segít fenntartani a hormon optimális szintjét a szervezetben. Növeli a sejtosztódás gyakoriságát az emlőmirigyekben, és afrodiziákumként hat.
 • Szója izoflavonoidok – az ösztrogénreceptorhoz kötődnek és helyettesítik az ösztrogének jótékony hatását a szervezetben.
 • Anhelica sinensis – ez a növény hatásával hozzájárul a női nemi hormonok egyensúlyához. Elősegíti a vérkeringést és javítja a tápanyagok való átjutását a mellekbe. Támogatja az endokrin mirigyek működését is.
 • Hidrolizált kollagén – a kollagén a bőrszövet 75%-át teszi ki, és szükséges a rugalmas és puha bőr fenntartásához.
 • Wild yam – befolyásolja az ösztrogéntermelést és normalizálja a női reproduktív és hormonális rendszert.
 • Damiana – normalizálja a vércukorszintet és segít a menstruációval összefüggő fejfájások esetén.
 • Fenugreek – flavoidok, szaponinok és fitoösztrogének forrása. A zsíranyagcserét is támogatja.