Mellek terhesség alatt és után – milyenek lesznek?

floating-leaf
floating-leaf

Készüljön fel a mellek változásaira a terhesség alatt és szülés után

A terhesség egy olyan időszak, amely tele van változásokkal egy nő életében. A hormonális változások elkezdik befolyásolni a hangulatát és a testét, beleértve a melleit is. A terhesség alatt a mellek elkezdenek felkészülni a szoptatásra.

A brit vagy amerikai nők gyakran nem hajlandók szoptatni babájukat, mert attól félnek, hogy eldeformálják a melleiket. Valóban olyan jelentősek ezek a változások – terhesség, szoptatás és hormonok? Mire lehet felkészülni?


Tippünk: A következő cikkben többet olvashat a mellekről.


Nagyobb és teltebb mellek a terhesség alatt

A terhesség alatti és utáni időszak szintén változásokat hoz a mell méretében. Mintha egy varázspálca lengetésével két számmal nagyobbak lesznek a mellei a terhesség alatt, és első pillantásra teltebbnek tűnnek. Ha mostanáig nem használt testápolót, akkor ideje elkezdeni, hiszen a terhesség alatti mellnagyobbodás folyamata kellemetlen és csúnya striákat okozhat.

A rendszeres ápolás és hidratálás megelőzheti a striák kialakulását.

Vegye figyelembe a mellbimbóit

Ne ijedjen meg, ha a mellbimbói a terhesség utolsó heteiben elkezdenek megnagyobbodni és sötétedni. Ez teljesen normális. Egyes nőknél még szeplők és apró dudorok is megjelenhetnek.

Válassza ki a megfelelő melltartót

Ahogy változnak a mellei, valószínűleg többféle típusú és formájú melltartót fog kipróbálni, amíg meg nem találja azt, amelyik tökéletesen passzol. Fontos, hogy terhesség alatt jobb melltartót válasszunk az érzékeny mellek számára, hogy az kellően alátámasztja őket. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a következő néhány hónapban ne viselhet majd csipkés vagy díszes melltartókat. A szaküzletekben olyan melltartókat talál, amelyek nemcsak “funkcionálisak”, hanem gyönyörűek is. Csak próbálja ki.

megfelelő melltartó kiválasztása terhesség alatt

Amikor a mellek fájni kezdenek

A szülés utáni első hetekben a mellek megtelnek anyatejjel, ami fájdalmat okozhat. Amikor megérinti a melleit, kemények és nagyon melegek lehetnek. Rendszeresen szoptassa babáját. Ennek elmulasztása a későbbiekben egészségügyi problémákat okozhat.

Meddig lesznek másak a mellek?

Semmi sem tart örökké, szóval ne aggódjon, szoptatás után a mellei szinte visszaállnak eredeti állapotukba. Természetesen a terhesség és a szoptatás változást hagy rajtuk, de van megoldás, ami segíthet.


Tippünk: Terhesség, szülés és szoptatás után a mellek a BreastEXTRA+ tablettákkal visszaállnak eredeti állapotukba.


Összegzés

Tehát milyen változások várnak Önre a terhesség és a szoptatás alatt?

  • fokozott érzékenység és fájdalmas mellek
  • mellnagyobbodás
  • mellbimbók besötétedése
  • megfelelő melltartó kiválasztása

Sok nő, akinek történeteit a Facebookon elolvashatja, a terhesség, szülés és szoptatás után is segítette a melleit a BreastEXTRA+ tablettáknak köszönhetően, amelyek a természetes összetevők erejével formálják melleiket. Kipróbálhatja először egy kisebb csomagot, mivel az első eredmények már 14 nap múlva láthatók, és később rendeljen olyan csomagot, amely kedvező és sokáig kitart.

Ha szeretne értesülni az aktuális híreinkről és kedvezményeinkről, amelyekkel készülünk Önnek, iratkozzon fel hírlevelünkre. Közvetlenül az e-mail postafiókjában találhatja meg a legfrissebb híreket a szép mellek világából.