A megfelelő melltartó kiválasztása

floating-leaf
floating-leaf

A megfelelő melltartó csodákra képes a mellek méretével

Szorosan körülöleli a mellkast és megnehezíti a légzést, laza és nem tart ott, ahol kellene. A jóból is megárt a sok. Vagy a kevésből is akár. Egy jól illeszkedő melltartó csodákra képes – és nem csak a külsővel. Egy rossz melltartó elronthatja a napunkat is. Fájdalom, karcolások, zúzódások, egész napos kényelmetlenség… Hogyan válasszunk olyan melltartót, amelyik igazán passzolni fog?

Mérje meg magát

A megfelelő melltartó kiválasztását mérőszalaggal a kezében kell kezdeni. Feszesnek kell lennie, de nem szabad, hogy túl szoros legyen. Arra is ügyeljen, hogy ne legyen keresztbe sehol vagy ferdén. A megfelelő méret meghatározásához két számot kell ismernie – a mellkas körfogatát a melleken keresztül és a mellkas alatt. Próbálja meg kideríteni a legszélesebb mellkörfogatot, amelyet a legtöbb nő használ a mellbimbókon keresztül történő méréskor. Ezután mérje meg a mellkas körfogatát közvetlenül a mellek alatt. A megfelelő mérés után a megfelelő méret kiválasztása gyerekjáték – csak hasonlítsa össze az értékeket az egyes kereskedők mérettáblázatával.

A megfelelő melltartó kiválasztásánál két szám kulcsfontosságú: a mellkas körfogata és a mellek alatti körfogat.

Azt mondja, ez szép, de ezt az eljárást csak új melltartó vásárlásakor lehet alkalmazni. Hogyan tudhatja meg, hogy jól áll-e a már otthon lévő melltartó? Ebben is adunk tanácsot.

Hogyan ismerhetjük fel a rossz méretet?

A kulcs a körfogat. A melle súlyának nagy részét a körfogatnak kell cipelnie, nem pedig a vállpántoknak, ahogy sok nő tévesen gondolja. A túl nagy körfogat nem tudja megfelelően ellátni funkcióját, és a melleket a pántok „hordják“. Ez nemcsak a mellek megjelenését rontja, hanem fájdalmas zúzódásokat is okoz a vállakon.

A melltartónak szorosan illeszkednie kell a testhez, de ugyanakkor nem szoríthat nagyon. A bekapcsolásnak a melltartó elejével párhuzamosan kell lennie. Ha a hátsó rész mozgás közben felféle csúszik, az a túl nagy körfogat egyértelmű jele.

Cory Harrington melltartó-szakértő szerint a melltartó közepének a szegycsonton kell feküdnie. Ez a pozíció rögzíti a melltartót, és segít a mellek megfelelő súlyának viselésében.

megfelelő melltartó kiválasztása

Egy másik fontos paraméter a vállpántok. Ahogy már említettük, a pántoknak nem szabad hordaniuk mellek súlyát – ezt a szerepet a körfogat tölti be. Nem szoríthatnak és nem eshetnek le. A nem megfelelő méretű jel a fájos vállak. Szerencsére manapság a legtöbb melltartónál a pántok hossza állítható.

Egy rosszul illeszkedő melltartót a kosarak segítségével is kiderítheti. Ha a melltartó túl kicsi, akkor a mellek “kinyomódnak” – nem férnek el a kosárban, és nem túl esztétikusak. Előfordulhat azonban az ellenkező probléma is; a kiálló élek túl nagyok, tehát nagyok a kosarak is. Ideális esetben a mellek a körbe vannak véve a kosarakkal. Ügyeljen a különböző méretekre. A körfogat hosszával arányosan változnak. Például az A méretű kosár nagyobb 80-as körfogatnál, mint 70-es körfogatnál. Ez azt jelenti, hogy ha a B 70-es kosár megfelel Önnek, de nagyobb körfogatra van szüksége, akkor másik kosárméretet is kell választania.

A megfelelő melltartóméret kulcsfontosságú

A megfelelő melltartóméret kiválasztása nagyon fontos. Nemcsak a megfelelő melltartótól fogja jobban érezni magát, hanem a melltartó megfelelő mérete és formája is befolyásolja a mellei megjelenését. A megfelelő melltartó kiválasztásával akár vizuálisan is megnagyobbíthatja a melleit.


Tippünk: Olvassa el a mellnagyobbításról szóló cikket gyakorlatok és gyógynövények segítségével.


És néhány tipp a végére…

  • Mérje meg magát. Segít a megfelelő melltartó kiválasztásában, ha megméri a mellkas körfogatát a mellek felett és a mellek alatt.
  • A nem megfelelő melltartóméretet a körfogatról, a pántokról és a kosarakról ismerheti fel.
  • A pántoknak nem szabad hordaniuk a mellek súlyát – ha fájdalmat érez, azonnal fontolja meg a cserét.
  • A megfelelő melltartó kiválasztásával nagyobbak lehetnek a mellek.
  • Ha többet szeretne megtudni a melltartó kiválasztásáról, nézze meg a cikk alatti videót.

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=FqffIMft4u8[/embedyt]