floating-leaf
floating-leaf

Szilikonmellek – mit is tudunk valójában róluk?

Hogy mi a helyzet a mellnagyobbítással, az egyik korábbi cikkünkben már írtunk. Ismerjük a plasztikai sebészet lehetőségeit, folyamatait, kockázatait. Nézzük meg közelebbről magukat a szilikonokat. Többnyire remekül sikerülnek és nagyon szépek. Más esetekben előfordulhat, hogy az eredmény nem az ügyfél elvárásainak felel meg. A szilikonmellek formája változó, például az implantátumok felületében és alakjában. Nézzük tehát a különböző típusú szilikonokat és azok előnyeit és hátrányait.

Szilikon implantátumok felülete

Az implantátumok felülete texturált vagy sima. A texturált implantátumok poliuretánból készülnek. A sima mellimplantátumokat az 1960-as évek óta használják, manapság azonban szinte teljesen felváltották a durvább felületű szilikonokat. A durvább, texturált felületű implantátumokat azonban csak az 1980-as években fejlesztették ki. Ez a textúra a mellszövet jobb tapadását eredményezi az implantátum felületéhez. Csökkentik a kapszuláris kontraktúrák (tokzsugorodás) előfordulását és cukor vagy nátrium-klorid használata nélkül történik a gyártásuk.

szilikonmellek felülete

Bár a poliuretán implantátumot az 1980-as évek óta gyártják, Szlovákiában nem volt annyira ismert. Ezekkel az implantátumokkal lényegesen alacsonyabb a leggyakoribb szövődmény, a tokzsugorodás előfordulása. A implantátumok gyakori hibája a ráncosodás is, ezért a műtétet meg kell ismételni. Ez azonban nem jelent kockázatot a poliuretán implantátumoknál.

Az anyag könnyűsége miatt a nagyméretű implantátumok kevésbé terhelik a gerincet. A puha és sima poliuretán hab is sokkal kényelmesebb. Az említett előnyöknek és tulajdonságoknak köszönhetően igazán természetesnek tűnnek. Nagyon értékes előnye, hogy a műtét után nincs szükség speciális összehúzó melltartóra. A poliuretán implantátumokkal lehetőség nyílik a kúpos forma egyedi kiválasztására. Ez úgynevezett “push-up” hatást hoz létre. Ezzel eljutottunk ahhoz, hogy milyen formájú szilikonmelleket ismerünk.

Szilikonok alakja és profilja

Általában két forma közül választhatunk, kerek (gömb alakú) vagy anatómiai (könnycsepp). A kerek alakúak régebb óta léteznek, és éppen ellenkezőleg, az anatómiaiak fejlődésileg fiatalabbak. Az anatómiai implantátumok követik a mell természetes formáját, így a szilikon mellek természetesebbek. Ezek az implantátumok alakmemóriával rendelkeznek, és puhábbak a szélükön. Nem hoznak létre természetellenes határokat az implantátumokon. A kerek implantátumokat mind a mirigy, mind az izom alá, míg az anatómiai implantátumokat részben az izom vagy a mirigy alá helyezik.

A szilikonmellek élettartama

A mell megnagyobbodása során a bőr megnyúlik, és az alatta lévő szövet elvékonyodik. Legyen szó nagyobb vagy kisebb implantátumokról, ez mindig megtörténik. Ennek eredményeként a mellszövet elveszti rugalmasságát és ellazul. A szilikon implantátumok élettartama hosszú, de nem egész életen át, ahogy azt sok nő gondolja. A minőségi implantátumok nem veszíthetnek térfogatukból, és a szilikon sem szivároghat. Ez azonban nem magától értetődő.

Egyes nők rossz minőségű implantátumokat viselnek, amelyek megrepedeznek. Legyen szó akár szakadásról, tokzsugorodás kialakulásáról vagy bármilyen más sérülésről, vagy az implantátum élettartamának lejártáról, ezek cseréje szükséges. Általában ingyen kapja meg az új implantátumokat a gyártótól, de magát a beavatkozást ki kell fizetni. Az implantátumokat általában 10 év után cserélik ki. Lehet, hogy nem is a pénz lenne a gond, de a műtét és a posztoperatív fájdalom újraélése határozottan nem kellemes.

A szilikonmellek jól néznek ki, de tényleg megérik a problémákat?

Próbálja ki a tablettákat a szilikonmellek előtt

Mielőtt a szike alá feküdne, kipróbálhat egy olcsóbb, fájdalommentes és kevésbé kockázatos módszert is a mellnagyobbításra.

Próbálja ki a koncentrált növényi kivonatok speciálisan kialakított keverékét, amelyek mellnagyobbodást okoznak. A természetes kivonatok serkenthetik a nő testét, hogy mellszövetet képezzen. Ennek köszönhetően természetes módon, a BreastExtra+ mellnagyobbító tabletták segítségével megnagyobbíthatja a melleit. Ezek a tabletták kiválóan regenerálják a szoptatást abbahagyó fiatal anyukák melleit, akik szeretnék visszakapni a melleik eredeti formáját.

BreastExtra plus

Nyilvánvaló, hogy a tabletták nem nagyobbítják meg annyira a melleit, mint az implantátumok, de az eredmény látható lesz, és sokkal jobban fogja érezni magát a bőrében. Ha az ilyen megnagyobbítás nem elég Önnek, mindig választhatja a szilikonmelleket. Ha azonban már megkapta a szilikonmelleit, és nem lett elégedett az eredménnyel, akkor kicsit bonyolultabb és fájdalmasabb lesz a visszafordítás.