floating-leaf
floating-leaf

Mellplasztika – minden, amit tudni kell róla

A mellplasztika ma már elterjedt, sőt nagyon népszerű eljárás. Mindenesetre a nőnek magának kell eldöntenie, hogy elvégzi-e ezt az eljárást, és nem a környezetének és szeretteinek a döntése. A műtét előtti vizsgálatokat és konzultációkat biztosan nem fogja elkerülni, hiszen a jó testi egészség elengedhetetlen.

Mellplasztika szilikon implantátummal

Ezt az eljárást augmentációnak is nevezik. A mellnagyobbítás legkeresettebb módszere, annak ellenére, hogy műmellei lesznek. Azonban nem csak mellei megjelenését javíthatja, hanem a szilikonok segítségével az orvos teljesítheti a kliensek egyéni kívánságait, elképzeléseit. A szilikonmellek változatos formájú és méretűek.

mellplasztika implantátumokkal -szilikonmellek

A mellimplantátumok típusai

Sima, texturált vagy mikro textúrájú. Mi a különbség köztük? Az igazat megvallva a sima szilikonokat ma már nem használják, mivel az érdes felületű implantátumok jobban benőnek a mellszövetbe, így kisebb a posztoperatív szövődmények kockázata.

Az implantátumok feltöltését gél vagy sóoldat is megkülönbözteti. A sóoldatos szilikonokat leggyakrabban az Egyesült Államokban használják, és itt is keresettek a géles implantátumok. Ennek oka, hogy a szilikongél állaga hasonló a mellszövethez, így nagyon jól utánozza a mellek mozgását, érintését és általános viselkedését.

szilikonmellek - implantátumok

Alak szerint is csoportosíthatók. Vannak kerek, aszimmetrikus és anatómiailag kialakított szilikonok. Ha szeretné lemásolni a mellei természetes formáját, hogy azok a lehető legtermészetesebbnek tűnjenek, az anatómiailag kialakított szilikonok a megfelelő választás az Ön számára. Ha egyszerre szeretné feszesebbé tenni és teltebb formát adni a melleknek, akkor érdemes a kerek implantátumokat választani, ezek azonban nem túl nagy megnagyobbításra szolgálnak. Az aszimmetrikus szilikon implantátumokat a különböző mellméretekre tervezték.

A műtét menete

A műtét általános érzéstelenítésben, ill. altatásban történik, és körülbelül két órán át tart. 3-4 centiméter hosszú bemetszést végeznek a mell-mellkas környékén, vagy a mellbimbó bimbóudvarában vagy a hónaljban, ahová az implantátumot behelyezik. Az implantátumokat teljesen be kell fedni mellszövettel, hogy az implantátumok határai ne látszódjanak. A seb lezárására öltéseket használnak, amelyeket 7-10 nap múlva eltávolítanak. 4-8 hétig szükséges speciális elasztikus melltartó viselése.

mellplasztika

Problémák, amelyeket az augmentáció megold

  • Jelentős különbség a mellméretben
  • Alak és feszesség változtatása szoptatás után
  • Elégedetlenség a mell méretével
  • Elégedetlenség a mell térfogatával és alakjával
  • A mellek alakjának és feszességének kisebbedése fogyás után

Mellnagyobbítás saját zsírral

Azt azonban nem mindenki tudja elképzelni, hogy mesterséges anyag legyen a testében, és ezért legyenek műmellei. Ezekre létezik az úgynevezett autoaugmentáció, azaz. mellnagyobbítás saját zsírral. A nagyobbításnak azonban vannak határai, maximum másfél méret.

mellnagyobbítás saját zsírral

Az eljárás menete

A zsírszövetet a hasból, a fenékből vagy a combból veszik ki. A szövetek eltávolítása körülbelül fél órát vesz igénybe. Ezt a szövetet ezután a laboratóriumban módosítani kell, hogy fel lehessen használni mellnagyobbításra. A kezelt keveréket befecskendezik a mellekbe, hogy azok részévé váljon. Ezt az eljárást helyi érzéstelenítésben végzik, és körülbelül egy óráig tart.

Nincs munkaképtelenség

Mivel nincs szükség vágásra, csak injekcióra, nem marad heg. Még lábadozást sem igényel, így másnap visszatérhet a normális élethez. A szilikonmellektől eltérően nem kell kerülnie a terhelést.

A mellplasztika kockázatai

Természetesen mindannyiunk számára világos, hogy az ilyen eljárásoknak, legyen szó a saját zsírral történő vagy szilikonos mellnagyobbításról, megvannak a kockázatai. A leggyakrabban a seb és az implantátum területének gyenge gyógyulása, fertőzései jelentkeznek. Vérzést is tapasztalhatunk, főleg ha szilikonokkal megnagyobbítjuk. Néha a műtét után a betegek fájdalmat is éreznek a kezükben és az alkarjukban az ideg megerőltetése következtében.

Mellnagyobbítás tablettákkal

Mielőtt ilyen komoly döntést hozna a mellműtét mellett, próbáljon ki egyszerűbb módszereket. Ha nem is ér el olyan látható és jelentős eredményeket, mint a mellplasztikával, sokkal biztonságosabb, egészségesebb, de olcsóbb is. Mire gondolok? Például olyan tablettákra, mint a BreastExtra+. Ezzel a módszerrel nem lesz azonnal látható eredmény, de kíméletesebb és olcsóbb módja a nagyobb melleknek.

BreastExtra plus